لیست اختراعات محمدرضا سیفی
امنيت غذايي كشور در گرو توسعه بخش كشاورزي است. گستردگي اين بخش در كل كشور و نياز براي مكانيزه كردن آن، اهميت توليد ماشين آلات مدرن و كاربردي مورد نياز اين بخش را صد چندان مي كند. علوفه نقش اساسي در چرخه توليد خوراك دام ايفا ميكند كه نهايتا شير و گوشت مورد نياز كشور را تامين مي نمايد. بنابراين علوفه با كيفيت، متضمن خوراك خوب و مرغوب براي دام و در نتيجه بازدهي بالاتر براي توليد گوشت و شير مي باشد. با هدف از اين اختراع، ساخت دستگاهي است كه علاوه بر ريك زدن علوفه با سرعت عملياتي بالا و بازدهي مناسب، از در هم تنيده شدن علوفه ممانعت نمايد تا گردش هوا بخوبي از ميان علوفه جريان يابد و باعث خشك شدن همزمان ساقه و برگ شود. اين مهم سبب مي شود كه در هنگام برداشت نهايي علوفه توسط دستگاه هاي بسته بند، برگهاي علوفه كه شامل هفتاد درصد ارزش غذايي و پروتئين اين محصول مي باشند، ريزش نكنند و علوفه هم از نظر كيفي و هم از نظر كمي بازدهي قابل ملاحظه اي داشته باشد. اين دستگاه داراي سه روتور مي باشند كه دندانه هاي پلي آميدي در اطراف محيط آنها قرار دارد. با چرخش روتورها توسط نيروي هيدروليك، پنج رديف علوفه را مي توان به يك نوار در ميانه متمايل به سمت چپ دستگاه تبديل كرد
غلات اساسي ترين محصولات در الگوي غذايي ايرانيان هستند و جايگاه ويژه اي دارند، به گونه اي كه همواره در سياست گذاري هاي كشاورزي محور اصلي مي باشند . از جمله تنگناهايي كه سبب شده از يك طرف بخش كشاورزي و از سوي ديگر بخش صنعت نتوانند ماشين هاي كشاورزي و ادوات مورد نياز را مطابق با استانداردهاي بين المللي و با حفظ كيفيت مطلوب توليد كنند، كمبود و يا فقدان دانش و اطلاعات و تحقيقات بنيادي در زمينه نيازهاي فني و مهندسي كشاورزي است. با توجه به حجم زياد سطح زير كشت و همچنين وقت گير و هزينه بر بودن كار با وسايل ساده مانند داس نياز مبرمي به استفاده از دروگرهاي ماشيني براي برداشت اين محصولات استراتژيك احساس مي شود. محدود بودن تعداد كمباينها، پراكندگي زياد زمينهاي زير كشت اين محصولات در زوستاها و مناطق مختلف، زمينهاي كوچك، در دسترس نبودن خطوط حمل و نقل جاده اي مناسب، نداشتن نيروي كار ماهر، امكانات بسيار محدود قطعات يدكي براي تعمير و غيره باعث شده است كه تاخير زيادي در برداشت محصول اتفاق بيقتد كه با افت زياد كمي و كيفي همراه است. پيچيدگي و عدم تطابق دروگرهاي كوچك موجود با تراكتور باعث شده است كه كشاورزان استقبال چنداني از اين دروگرها نكنند. دروگر مورد نظر در اين اختراع مي تواند توسط شانه برش محصول را درو كرده و از طريق چرخهاي ستاره اي و واحد انتقال با 90 درجه تغيير جهت، گياهان را با حفظ حالت عمودي به يك سمت انتقال داده و در صورت نياز جمع آوري كند. اين دستگاه به جلوي تراكتور و هر كشنده ديگر قابل نصب بوده و مي تواند از نيروي مكانيكي دوراني مكانيكي و يا هيدروليكي تراكتور براي حركت خود استفاده كند.
دستگاه مكش و جابجايي بقاياي گياهي و برگ جمع آوري بقاياي گياهي از سطح مزرعه با توجه به ارزش اقتصادي آن براي كشاورزان بسيار به صرفه است. اما جمع آوري دستي امري بسيار وقت گير و طاقت فرسا مي باشد. همچنين اولويت اصلي شهرداري در هر شهر نظافت شهري بوده و جمع آوري برگهاي درختان از سطح شهر يكي از مسئوليتهاي مهم شهرداريها مي باشد. بدين منظور نياز به دستگاه مكانيزه اي براي جمع آوري و انتقال بقاياي گياهي احساس مي شد. اين دستگاه مي تواند براي مناطق كوچك و يا نزديك به انبار مركزي بقايا را در خود ذخيره كند و براي مناطق بزرگ و يا دور از انبار مركزي مواد را مستقيما داخل تريلي يا كاميون منتقل كند. بخشهاي اصلي دستگاه شامل فن، مخرن و دريچه هادي جريان هواست. اين دستگاه مي تواند مواد را با نيروي مكش قوي به داخل مجموعه فن دمنده مستقر در جلوي مخزن هدايت كند. يك همزن در ته مخزن براي رفع گرفتگي بقايا در حال چرخش مي باشد. همچنين توسط ماردون متصل شده به شفت در بخش تحتاني مخزن مي توان اقدام به پر كردن يا خالي كردن بقايا از مخزن از طريق كانال رابط متصل به دريچه فن دمنده نمود.
با توجه به افزايش جمعيت كشور و كمبود منابع مختلف بحث صرفه جويي به عنوان يكي از مهم ترين و حياتي ترين بحث ها امروزه مطرح است. با توجه به افزايش قيمت نهاده هاي كشاورزي و وجود رقابت بين كالاهاي داخلي و خارجي پياده سازي كشاورزي دقيق در داخل كشور ضروري است. كشاورزي دقيق بدون آگاهي از خصوصيات و مشخصه هاي خاك كه در عملكرد محصول موثرند، محقق نمي گردد. تغييرات منطقه اي خواص خاك و پيچيدگي عوامل موثر بر عملكرد مزرعه معضل مهمي در در زمينه پياده سازي فناوري هاي ويژه منطقه اي در كشاورزي ايجاد كرده است. فرض هاي نادرست شكل گرفته بر پايه الگوهاي نمونه برداري غير اصولي يا بر اساس نمونه گيري با فاصله زياد و غير دقيق، موانع اجراي كشاورزي دقيق مي باشد و نياز به نقشه برداري بهينه از مشخصه هاي خاك را آشكار مي سازد. اندازه گيري هدايت الكتريكي ظاهري خاك براي مشخص كردن خواص آن در مطالعات زمين شناسي و زيست محيطي در آمريكا و برخي كشورهاي پيشرفته مورد استفاده قرار گرفته است. هدف اين اظهارنامه معرفي اجمالي هدايت الكتريكي ظاهري خاك ، بررسي اجمالي ارتباط بين هدايت الكتريكي و ديگر پارامترهاي خاك، معرفي روش هاي اندازه گيري هدايت الكتريكي ظاهري و معرفي دستگاه ساخته شده براي اندازه گيري هدايت الكتريكي خاك مي باشد.
موارد یافت شده: 4